A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2014. január 9., csütörtök

Új sorozat! - a szentségek

Úgy tűnik, a pápaság mindig nagy figyelmet szentel a szentségeknek. Ez így van most is, de így volt XVI. Benedek pápasága idején is. Fontos hangsúlyoznunk, hogy a szentségek adnak életet. Viszont ezekkel is úgy vagyunk (vagy inkább úgy van általánosságban mindenki), mint vásárlás közben a termékekkel: jól megvizsgáljuk, mit is tartalmaz, mik az összetevői, honnan származik... 
Nos, a hasonlat helyénvaló, hiszen sokan azért nem veszik fel a szentségeket, mert nem tudnak róla tulajdonképpen semmit sem. Történetileg, dogmatikailag, lelkiség szempontjából is körüljárandó dolgok ezek. 
A blogon sokszor említettük, hogy szentségekhez járulni fontos dolog. Éppen ezért, valamint több egyházi kezdeményezés hallatán is úgy gondoltuk, hogy a közeljövőben új sorozatot indítunk. Hasonló lesz ez, mint A hit útján sorozat, de nem indítunk külön blogot. Elsősorban teológiai értekezések lesznek, mely írásokhoz az Egyház kétezer éves hagyományában létrejött szellemi és lelki kincseket kívánjuk felhasználni. Tisztában vagyunk azzal, hogy a szentségek száma időről-időre alakult. Ám a jelenkor ízlésének és elvárásainak aligha fogunk megfelelni (egyalkalmas jegyesoktatás, bárki lehet keresztszülő, ...) és éppen ezért talán a népszerűségünk sem lesz olyan, hogy blogunk legyen "Az év blogja". (...)
A sorozat elindulásáig álljon itt néhány kép a szentségekkel kapcsolatban: 







HAMAROSAN INDUL A SOROZAT A SZENTSÉGEKRŐL! OLVASSA AZ SZTK-T!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...