A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2013. október 8., kedd

Kálmán atya ma délután visszaadta lelkét Istennek - emlékezzünk

Most még friss a hír, hogy elvesztettük Kálmán atyát. Mivel ez az oldal az ő pilisszentkereszti plébánossága idején a plébánia oldala volt, és a blog átalakulása után is mindennapos figyelemmel kísérte munkánkat, emlékezzünk meg róla. Tegnap még vendéget fogadott a kórházban, és ma délutánra is várt vendégeket. Október nyolcadika Magyarok Nagyasszonya főünnepe. Kálmán atya mindig is nagy tisztelettel volt Szűz Mária iránt. Kitűnt ez abból is, hogy minden elsőszombaton reggel Mária tiszteletére mutatott be szentmisét, vagy részt vett az októberi rózsafüzéreken... 
Ezt a blogot mindig nagy figyelemmel olvasta, és egy-egy találkozás alkalmával fel is idézte az olvasottakat, amikhez építő gondolatokat is fűzött. Teológiai gondolkodása mindvégig töretlen volt, igaz hitről tanúskodott, hiszen rajongott a teológiáért.
Élete jelentős részét Pilisszentkereszten töltötte, melynek díszpolgára is volt. Tevékenységéért még a Székesfehérvári Egyházmegyétől kapott elismerést, 1994 előtt. Érdemes elolvasni egy korábbi írásunkat róla, melyet akkor születésnapjára írtunk. Most vasárnap pedig Kálmán nap lesz, de ő már nem a földön ünnepel... (További bejegyzések vele kapcsolatban: 1, 2, 3)
Adj, Uram örök nyugodalmat neki! És az örök világosság fényeskedjék neki. Nyugodjék békében. Amen. 

Ackermann Kálmán Gyula
Szeged, 1937. február 13. - Budapest, 2013. október 8.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...