A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2013. április 2., kedd

Ébresztő

Húsvét ünnepe ráébreszt minket egy lényeges dologra, mely talán Krisztus feltámadásának legfontosabb üzenet a mai világban: az isteni szándék győz végül. Lehet ügyeskedni, lehetnek karrierista hatalmaskodók vagy álruhába bújt farkasok, de végül mégis az Isten terve valósul meg. Jézust pénzért elárulta Júdás, a sírját őrző katonákat pénzért fizették le, hogy valótlant állítsanak. Jézus viszont feltámadt, legyőzte a halált, él és uralkodik mindörökké. Lehet, hogy a szóbeszéd az volt, hogy Jézust a tanítványok ellopták, ám ő valóban feltámadt, megjelent nekik a zárt ajtók ellenére. 
Isten uralkodik, nem az ember. Isten terve valósul meg, nem az emberé. Noha látszólag emberi ügyeskedések miatt kell szenvednünk, nem hagyhat el a reményünk, hogy a mi urunk valóban Jézus Krisztus. Lehetnek külső tényezők, látszólagos törvények, irányzatok, vezetők által produkált szemfényvesztő mutatványok, ám az fog üdvözülni, aki hisz. És a hit nem érzés. 
Kérjük a feltámadott Jézust, hogy segítsen mellette maradnunk, segítsen hinni az Eucharisztiában, mert az igazán döntő majd az lesz, hogy ki hisz az Eucharisztiában jelen lévő feltámadott Jézusban. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...