A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2013. február 12., kedd

XVI. Benedek és a római misekönyv

XVI. Benedek pápa vitathatatlanul a történelem egyik legnagyobb pápája. Uralkodása idején olyan irányt vett az Egyház hajója, mely irány Krisztus felé mutat. A pápa tanítása kristálytiszta és egyértelmű: olyan Istenünk van, aki személyes és aki maga a szeretet. Ő minden emberrel fel akarja venni a kapcsolatot, jelen van a történelemben, és várja a mi odafordulásunkat. 
A New Liturgical Movement internetes portálon jelent meg egy könyvajánló. A címe: XVI. Benedek és a római misekönyv. Színvonalas írásokat tartalmaz neves és szakértő szerzőktől. Néhány a címek közül:
Ratzinger szentségteológiája, Liturgia mint transzcendens cselekmény, A Római Misekönyv a Summorum pontificumban, A Római Misekönyv története és fejlődése, Az 1965-ös misekönyv és a liturgikus megújulás, Zene és szakralitás a két formában, Az anglikán örökség, A II. Vatikáni zsinat utáni könyörgések felülvizsgálata, Egy új misekönyv, Ius divinum és szent liturgia. 
A kötet szerzői között szerepel Raymond Leo Burke amerikai bíboros is, aki jelenleg az Apostoli Szignatúra prefektusa, Uwe Michael Lang atya, aki konzultor a pápai szertartások megszervezésében, Arthur Serratelli Paterson (Amerika) püspöke...
Talán nem túlzás néhány kérdést feltenni: vajon lesz a jövőben új misekönyv? Hogyan folytatódik a reform reformja? Milyen konkrét utasítások előtt állunk? Egy kedves olvasónk néhány hónapja ezt állította: "Az előző pápát nézni mentek Rómába, a mostanit hallgatni, a következőt pedig követni fogják."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...