A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2012. december 23., vasárnap

Karácsony 2012

Minden kedves olvasónknak áldott karácsonyt kívánunk! Úgy gondolja a blog szerkesztősége, hogy tartalmas évet hagyunk magunk mögött. December hónapban látványosan nem volt sok bejegyzés adventtel és karácsonnyal kapcsolatban, hiszen a keresők segítségével gond nélkül elővarázsolhattuk a 2010/11-es, tartalmas bejegyzéseket. Sok visszajelzést kaptunk e-mail vagy telefon útján, de közvetve is, és személyes beszélgetések alkalmával is. Köszönjük a támogatást!
Szülessék meg elsősorban lelkünkben Jézus, hiszen szükségünk van rá. Szükségünk van egy olyan Istenre, aki személyes, aki gondot visel reánk, aki törődik a mi üdvösségünkkel. Szerető Istent tudhatunk magunkénak, olyan Istent, aki maga a "szeretet". 
Személytelen ez a világ, egyre inkább az. Sokak az Egyháztól sem kapják meg azt, amire igazán szükségük lenne. Ezért fontos, hogy megvalósítsuk Jézus üzenetét, az evangéliumot. Jézus üzente, tanítása számunkra élet, vagyis azok a jézusi tettek és szavak a mi életünk, nekünk kell ma, 2000 évvel Jézus születése után megvalósítani. A szentek, akik előttünk éltek, már sokat megtettek, előttünk jártak a példa erejével. 
Ne törődjünk a ránk hatni akaró külső tényezőkkel, hanem "szálljunk ringbe". Kezdjük el megvalósítani azt, amit Jézus akart: megteremteni Isten országát. Isten országa jelen van a szentséges liturgiában, ahol bekapcsolódunk a mennyei Jeruzsálemben zajló cselekménybe, de jelen van köztünk is, amennyiben megvalósítjuk Jézus parancsát: "szeressétek egymást". 
És véssük az eszünkbe: "Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint ha valaki életét adja barátaiért." (Jn 16,13) 
Igen, Isten saját magát adta nekünk Jézusban, Fiában, aki számunkra élet, az igazság, és az egyetlen út Atyjához. Istenben barátra leltünk Jézus születése által. Életét adta Mária által értünk, melyet véglegesnek gondolt, hiszen meghalt értünk a kereszten, így Isten üdvözítő terve beteljesedett. 
Mi Isten barátai vagyunk, egy olyan Istené, aki szeret minket, aki önmagát adja nekünk az Eucharisztiában, aki velünk van. Meghallgat, van ránk ideje, és törődik velünk. Mi néha ezt elfelejtjük, és vádoljuk őt. 
Karácsony van, Hit Éve van. Döntsünk: Jézussal tartunk-e, avagy sem? Jézus igaz barát, aki nemcsak példát ad nekünk, hanem örök életet. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...