A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2012. augusztus 25., szombat

Szent Mihály-napi zarándoklat - honlapajánló

Programot és egyben honlapot ajánlunk a kedves Olvasó figyelmébe. Meggyőződésünk, hogy az újevangelizáció nélkülözhetetlen eszköze (inkább formája) az ún. régi rítus. Hazánkban egy példamutató közösség fizikai és szellemi erőt nem kímélve dolgozik azon, hogy megismerhessük, megszerethessük a régi liturgiát, és lehetőség legyen végezni a zsolozsmát az esztergomi rítus szerint. A Szent Mihály Laikus Káptalan minden vasárnap szentmisére jön össze, és várja a híveket is Budapesten, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templomában.
Immár hagyománnyá kívánják tenni a már kétszer megrendezett szentkúti zarándoklatukat, melynek honlapja elérhető. Minden lényeges információ és tudnivaló rajta van. Képeket is nézhetünk az előző zarándoklatokról.
Nem múzeumi liturgiáról, vagy egy hóbortról van szó, hanem az élő Egyház azon kincséről, melyben szentek nevelkedtek, ami által milliók kerültek közelebb Istenhez. Nem szabad kivetni ezt a részt magunkból, hanem ápolni, éltetni kell. Nevelni kell a fiatalokat arra, hogy megérezzék ennek a liturgiának a fontosságát, jelentőségét. Legfőbb célja Istenhez emelni a lelket. Nem az ember a középpontja, hanem Isten. Aki ettől fél, az Istentől fél, de nem a helyes "istenfélelem" fogalmán értve. 
A zarándoklatra itt jelentkezhet.
A zarándoklat honlapja
A CLSMA (Szent Mihály Laikus Káptalan) honlapja
Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely honlapja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...