A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2012. július 1., vasárnap

Rövid beszámoló

Péter és Pál apostolok főünnepén Ackermann Kálmán plébános atya ünnepi szentmisét mutatott be. Beszédében kiemelte a pápa iránti hűséget és szavainak, tanításának meghallgatását. A ma Pétere folytonosságban áll a Krisztus által kijelölt Péterrel. Főleg imádságunkkal tudjuk segíteni munkáját, és azzal tudjuk kifejezni vele való egységünket. Most, amikor annyian bántják és kikezdik a pápát, magát a pápaságot kezdik ki és járatják le - emelte ki Kálmán atya. 
Ezekben a hetekben Budapestről is és az ország más pontjairól is érkeznek táborozók a plébánia kertjébe. Kálmán atya nagy szeretettel és figyelmességgel fogadja őket, lehetőséget adva a lelki programokra is. Az eddigi táborozók pozitív élményekkel hagyták el a plébániát, és szeretnének máskor is visszatérni. Akik pedig ide érkeznek, már az első órákban megszeretik a helyet. 
Ma délelőtt szentmise volt a Szentkútnál Mária tiszteletére. A kegyhely megtelt a hívekkel, akik az "élő vizek forrásaiból" való töltekezés után flakonjaikat is megtöltötték a hűsítő forrásvízzel. 
Kérjük a kedves olvasót, hogy a következő napokban és hetekben különösképpen imádkozzon plébánosunkért, egyházközségünkért. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...