A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2012. június 20., szerda

Bővül a pápai főiskola Heiligenkreuzban

A tőlünk 260 km-re lévő Heiligenkreuzban ciszterci apátság van, amelyről az utóbbi időkben sokat hallunk, például gregorián énekükről, amit CD-re énekeltek és világhírű lett. Imádság, munka, oktatás, lelkipásztorkodás... XVI. Benedek pápáról nevezték el teológiai főiskolájukat, amelynek teljes neve: Phil.-Theol. Hochschule Benedikt XVI. Heiligenkreuz. 1807-ben alapították és 2007-től viseli Szentatyánk nevét, mert a főiskolát pápai jogúvá emelte. Joseph Ratzinger bíboros 1989-ben járt a főiskolán. 2007-ben pápaként látogatott el oda. 2011-ben pedig Maximilian Heim apát XVI. Benedek-díjban részesült, amit Rómában vett át. Ezt az ún. teológiai nobeldíjként emlegetik. 
A jövőben 5 millió euróból bővítik a főiskolát: új tantermek, könyvtárak, média képzési központ. Ezen kívül tervezik a "XVI. Benedek pápa Teológiai Intézet" létrehozását is. A jelenlegi 208 hallgatóval az utóbbi években megnégyszereződött a hallgatók száma. 
Új tudományos szakkönyvtár kialakítását is tervezik "Európai Ciszterci Könyvtár" névvel. Szponzorokat továbbra is várnak, valamint lehet téglajegyet is vásárolni. 
Nyáron kitűnő úticél lehet Heiligenkreuz, a Bécsi erdő, Bécs és környéke. Az apátság szívesen fogad vendégeket is. Él ott olyan szerzetes is (korábban apát volt), aki emlékeiben őrzi a pilisi ciszterci apátságot is, mert már járt itt. 
Ajánlott honlap: http://ratzinger-papst-benedikt-stiftung.de/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...