A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2012. március 31., szombat

Virágvasárnap

Jézus bevonul Jeruzsálembe egy szamár hátán. A király bevonulása most nem olyan, mint az elmúlt időszakokból ismert be- és felvonulások. Jézus nem felvonul egy ügy érdekében, vagy nem "Führer"-ként vonul be. Ő az Úr nevében jött, hogy megváltson minket bűneinktől. 
A király bevonulása látszatra egyszerű, mégis teli van az isteni öröm jeleivel. Zöldellő ágak és virágok borítják az utat, melyen halad. Ez nagypéntekre véres, köves, a csőcselék nyálával és porával telt nehéz út lesz. Most gyermekek éljenzik: "Hozsanna!". Most is az Isten ügyében jön, hogy engedelmességből a megváltás tervét véghez vigye. Nagypénteken az Isten ügyében megy föl a keresztre.
Ez a Király nem azért vonul be, hogy majd utána politikai uralkodóvá, földi királlyá tegyék. Nem olyan király, aki trónra lépése után visszaél a neki adatott hatalommal. Nem nyom el senkit, nem vár el személyi kultuszt, népszerűséget. Ez a Király megmossa Péter apostol lábát nagycsütörtök este, lehajol, és tisztává akar tenni. Ez a Király vérét ontja a kereszten, mert meg akar tisztítani a szentségek által. Ez a Király jelen marad feltámadott Úrként az Eucharisztiában, hogy tisztán egyesüljön velünk. 
Ágaink, melyeket leterítünk az érkező király elé, a tisztaság és újrakezdés ágai legyenek. Kísérjük el útján ezt a Királyt, Jézust, hogy tisztán és méltó módon, leborulva a kereszt előtt, leborulva a feltámadott és a szentmisében köztünk lévő Úr előtt az emmauszi úton, fölemelhessen minket egykor az örök hazába.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...