A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. december 10., szombat

Minden ötödik percben meghal egy keresztény a hite miatt

Az ember sokszor nem értékeli hitét eléggé. Manapság hazánkban is sokan vannak azok, akik nyűgnek érzik a vasárnapi szentmisét (egy óra), az egyházi adót (a magyar éves átlag igen alacsony - egy magazin ára majdnem ezer forint, egy doboz cigaretta szintén), a szép liturgiát (lerántjuk a Szentet a mi szintünkre), a hittanóra leértékelődött (nem is kívánja a megkeresztelt szülő, hogy gyermeke megtanulja a katolikus hitet). Folytathatnánk a sort, azonban ennek lényege csupán az, hogy lássuk: hogyan állunk a hit kérdésével? Nyilvánvaló, hogy vannak jó példák is, amelyeknek bizony lehetne húzó ereje. Valljuk meg őszintén: ha egy más vallású fegyveres ember megállna velünk szemben, amikor mi a templomból hazafelé ballagunk, és gondolkodás nélkül lelőne, nem repesnénk az örömtől... Vannak "vészmadarak", akik ilyen jövőt jósolnak Európa keresztényei számára, amennyiben azok nem kapnak észbe... Nekünk az öröm vasárnapján viszont a vértanúság valóságára is figyelnünk kell, mindamellett, hogy Jézus Krisztus érkezése az Eucharisztiában öröm. "Ha tehát engem üldöztek, titeket is üldözni fognak." (Jn 15,20) Ha ennek a mondatnak a fényében olvassuk Szent Pál mondatát: "Örömmel szenvedek értetek, és testemben kiegészítem, ami Krisztus szenvedéséből hiányzik, testének, az Egyháznak javára." (Kol 1,24), akkor a vértanúság is öröm. Jézus nevéért meghalni öröm lehet. Az Egyház javára történnek a vértanúságok. Az Egyház első századaiban az apostolok és vértanúk Egyháza volt. Ennek alapján állunk mi is. A vértanúság nem szűnt meg azóta sem.
Az Orosz-ortodox Egyház konferenciát rendezett a keresztények üldözéséről. A világon öt percenként meggyilkolnak egy keresztényt a hite miatt. Tavaly 105000 hívőt öltek meg. A konferencia aggodalmát fejezte ki azokkal az országokkal kapcsolatban, ahol a keresztények kisebbségben vannak. A résztvevők a nemzetközi szerveket azonnali intézkedésre kérték a keresztények védelmében. 
I. Kirill orosz pátriárka együttérzését fejezte ki a szenvedő keresztények iránt. Irakban a keresztény közösséget a kihalás veszélye fenyegeti. A moszkvai iszlám mufti, Albir Krganov javasolta az iszlám törvények módosítását, hogy papot ne lehessen megölni. 
Az eseményről képeket és angol nyelvű beszámolót talál itt és itt
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...