A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. október 16., vasárnap

Újdonság a délelőtti pápai szentmisén

XVI. Benedek pápa a ma délelőtti szentmisén használta először az ún. mobil lépcsőt. Ezt legtöbbször Boldog II. János Pál pápa idejében láthattuk. A szentmisére ennek segítségével vonult be a Szentatya, ugyanígy a kivonulásnál is használta.
Federico Lombardi SJ elmondta, hogy orvosi alapja is volt annak, hogy Benedek pápa ezt az eszközt használja. Az eszköz ugyanakkor a pápa biztonságát is szolgálja. Az utóbbi időben már látható volt, hogy a pápamobil egészen az oltárig vitte a pápát. Ezután a mobil lépcsőt is használni fogja. A 84 éves egyházfő bizonyította 78 éves kora óta (amikor megválasztották), hogy tartja magát, és kiválóan bírja a külföldi utakat, beszédek megtartását.
Lombardi azt is elmondta, hogy a Szentatya olykor már botot is használ a palotán belül, amely biztonságot ad számára a közlekedésben. Nincs ok a komoly aggodalomra - állítják az orvosok, hiszen 2012-ben elmehet egy tengeren túli útra is, és tervbe van véve egy ázsiai látogatás is.
A Sedia gestatoria 1978-ig volt használatban. Ezen a hordszéken vitték a pápát. Ezt helyettesíti ma a pápamobil és az említett mobil lépcső. (kath.net, vatican insider)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...