A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. augusztus 16., kedd

Készül XVI. Benedek pápa ruhája

Az őszi németországi pápalátogatás alkalmára, a Freiburg-i szentmisére külön miseruhák készülnek. A "kollekciót" a Freiburgban élő ferences nővérek készítik. A ruhákat májusban kezdték el varrni. A pápai miseruha mellett nyolc egyforma miseruha lesz, és a diakónusoknak is készült dalmatika. A ruhák mottója (motívuma) "tűz és láng". Roswitha Müller nővér elégedett munkájukkal, de bevallása szerint nehéz és fárasztó munkával járt a ruhák elkészítése. A ruhák a pápai mise után Freiburgban maradnak.
A nővér felidézte, hogy amikor felkérték a munkára, "alig kapott levegőt". Műhelyük készíti a gyertyákat és egyéb kellékeket is.
Hét nővér égy négy civil szakember dolgozik együtt. Roswitha nővér elmélkedve, meditálva dolgozik. Munkáját tudatosan végzi, és ezt az eredmény is mutatja. A miseruhák reményt, fényt, tisztaságot sugároznak. Aranyszálak és gyöngyök is vannak rajtuk. Munkáját az "nehezíti" meg, hogy tudja, kinek készül a ruha.
A nővérek szerint az az öröm, amely Freiburgban lesz a pápai misén, a Szentlélek jelentléte miatt lesz, melyet a televízió nem ad vissza olyan hűen. Izgatottan várják szeptember 25-ét, amikor munkájukat XVI. Benedek pápán látják majd.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...