A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. július 26., kedd

Szent Joachim és Szent Anna ünnepe

"Krisztus Jézus nagyanyja" - tartja számon Szent Annát a népének. Isten tervében mindennek megvan a maga szerepe, pontosabban mindenkinek megvan a maga szerepe, feladata. Szent Anna szülte Máriát, aki lett Jézus édesanyja. Ő pedig (Mária) már minden bűntől mentesen fogant meg anyja, Szent Anna méhében. Joachim pedig mint Jézus nagyapja vett részt az üdvtörténet nagy eseményeiben. Mit tanulhatunk tőlük? Az Istenre való teljes ráhagyatkozást. Isten tervét fel kell ismerni, azzal együttműködve élni nehézség és öröm idején. Ilyenkor előszeretettel gondolunk a nagyszülőkre és imádkozunk értük - azokért is, akik már a "nagymama főztjének" legjobb receptjeit Szent Annától, Krisztus Jézus nagyanyjától tanulják...
Joachimot egy apokrif evangélium ősz papként írja le. 1854-ben IX. Piusz pápa a Szeplőtelen fogantatás dogmájának kihirdetésekor Annára vonatkozóan is kijelentette, hogy már Mária Anna méhében az eredeti bűntől mentes volt.
Szent Anna a viharok ellen védőszent. Firenze, Nápoly, Innsbruck és Bretagne védőszentje. A háztartási alkalmazottak, özvegyek, munkások, szegények, bányászok, szabók, boltosok patrónusa. Segítség a terméketlen házasságokban is.

Isten éltessen minden nagyszülőt!
A megholtak pedig Isten irgalmasságából békességben nyugodjanak!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...