A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. június 27., hétfő

Nyári ajánlat - II.

Ebben a hónapban már ajánlottunk egy gyönyörű nyári úticélt, a bajorországi Ettal városkát. Most irányt váltunk, és az Umbria-i olasz várost, Orvieto-t ajánljuk figyelmükbe.
Amennyiben Szlovénián keresztül utazunk autóval, 36.000 forintos benzinköltséggel kell számolni (csak oda). A 10 óra 22 perces út 1113 kilométeres távolságot jelent.
Orvieto egy vulkáni tufa alkotta hegy csúcsán helyezkedik el. Orvieto elsősorban gótikus katedrálisáról ismert. Bent, a San Brizio kápolna falain Fra Angelico és Lucia Signorelli művészek freskói vannak.
A látványosságok közé tartozik a pápai rezidencia, néhány etruszk rom, a földalatti város...
A város hangulatát csak fokozzák a szűk, romantikus utcák, melyekben bolyongva az ember elfelejti gondjait... Orvieto tagja az úgynevezett Cittaslow mozgalomnak, melynek célja a mai felgyorsult élet tempójának visszafogása.
Orvieto-ban találunk 1-4 csillagos szállodákat, reggeliző- és kávézó helyeket, éttermeket. (Egy négycsillagos szállodában 110 Euró egy szoba teljes ellátással - ez a maximum ár.)
Múzeumok, színházak, mozik, könyvtárak, fürdők segítik a kikapcsolódást.
A székesegyházat a XIV. században építették Mária mennybevétele tiszteletére. A gótikus homlokzat a késő-középkor egyik remekműve. Az itáliai gótika eredeti vonásai a klasszikus örökség kikerülhetetlen befolyásának tulajdoníthatók. A másik meghatározó tényező a kolduló rendek, főként a domonkosok és a ferencesek tevékeny jelenléte volt.
A belső tér kereszt alakú. Az orgona 5585 sípos, a XV. században építették, de a XX. században újratervezték.
IV. Orbán és IV. Márton pápa is élt ebben a városban. A pápai palotát eredetileg a XIII. században kezdték el építeni, de 1309-ig befejezetlen maradt. 1550-ben a katedrális számára adták át, majd 1896-ban múzeum lett - a mai napig is múzeumként működik.
A vidék híres borairól, valamint közel van Assisi és Róma is...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...