A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. június 16., csütörtök

Nyári ajánlat - I.

Amennyiben nem tudja még, hogy hol nyaraljon, most adunk egy ötletet. Ausztiát elhagyva, Salzburg után nem messze, Münchentől délre található Ettal. Ez önmagában is mesés világ, télen és nyáron egyaránt. Bajorország egyik legszebb városkája, amely elénk tárja a mennyország gyönyörűségét...
A város legfőbb látványossága a bencés apátság. Itt hétfőn, szerdán és pénteken reggel 08:00-kor van szentmise. Emelett az imaórák végzésébe is be lehet kapcsolódni. Vasárnap 07:00-kor, 09:30-kor és 11:00-kor van szentmise. Este pedig 18:00-kor vesperás szentségi áldással.
A Linderhof Kastély (Schloß) 09:00-18:00 óra között van nyitva. II. Lajost 1864-ben koronázták meg, és ezután tették le a kastély alapkövét. (A királynak rendkívüli módon tetszett Richard Wagner zenéje, akit még pénzügyi gondjaitól is megmentett.) Számos legenda köthető II. Lajoshoz... Szeptemberig tart a Ludwig-Jahr (Lajos-év) Ettalban számos egyedi programmal és kiállítással.
A vidék kirándulásra is alkalmas. Rengeteg érdekes és szép program, lehetőség várja! Ha "KirályKártyát" vásárol, akkor az Alpokban ingyen élhet számos lehetőséggel.
Vendégházban már 15 Euro/fő is talál szállást, az egyágyas szobák 28 Euro körül kezdődnek. Egy útvonaltervező segítségével azt is kiszámolhatjuk, hogy Budapestről mennyibe kerül a benzin Ettal-ig (kb. 23.000 forint).
Visszatérve a kolostorra, a bencés lelkiség kiváló módon érzékelhető és tapasztalható a kolostorban. A bencések iskolát és kollégiumot is működtetnek. A kolostorhoz Hotel is tartozik, ahol viszont már a legolcsóbb szoba 59-65 Euro.
A kolostor 07:00 – 19:45 között van nyitva. Idegenvezetést minimum 25 főből álló csoportok részére vállalnak. (A vezetés 20 és 90 perc között van.)
Ezen kívül van sör- és sajtgyáruk. Évszázadokon át alapos tudással és gonddal ápolták a kerteket, folytattak mezőgazdasági munkát. Ebbe a hagyományba illeszkedik be tejtermelésük, amely a hegyekben, 900 méter magasságban történik. Gyógynövényeket is termesztenek. Szent Benedek utasítja a testvéreket, hogy a betegeket nagy gonddal lássák el. Árnika, hegyi fenyő; parfümök, teák...
Lelkipásztori feladatokat már a XIV. században vállaltak. Több környékbeli helyet is ellátnak.
Reméljük, kedvet kapott ahhoz, hogy testét és lelkét az Alpokban, Bajorországban, Ettalban a bencések kolostorának közelében felüdítse...




fotók: facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...