A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. június 8., szerda

"Isten a jókedvű adakozót szereti" - Valentiny Géza ny. főlelkész halálára

fotó: erzdioezese-wien.at
Valentiny Géza nyugalmazott ausztriai főlelkész, pápai prelátus 2011. június elsején Bécsben elhunyt. 1927-ben született Szegeden. Teológiai tanulmányát Esztergomban kezdte, majd a bécsi Pazmaneum növendéke lett. 1952-ben szentelte pappá Bécsben Theodor Innitzer bíboros. Két év káplánság után Vorarlbergben szolgált lelkészként. 1972-ben az ausztriai magyarok lelkipásztorkodásával lett megbízva. Az Iraglmas Nővéreknél lakott, és segítette őket papi szolgálatával. Mindenki iránt bőkezű volt és segítőkész. Tudásával és imádságos lelkületével a körülötte élőknek és rábízottaknak mindig felelősségteljes segítője és vezetője volt.
Hosszú éveken át az Európai Támogatási Alap vezetője is volt. Az európai magyar cserkészek plébánosa is volt. A Pázmáneum alapítványának gazdasági tanácsában is tag volt. 
A bécsi Szent József Kórházban hunyt el sokáig tartó betegsége után, melyet türelemmel viselt, és munkáját soha nem hanyagolta el.
Ma este 18:30-tól imaórát tartanak lelki üdvéért Bécsben, a nővérek anyakolostorában. Gyászmiséje június 15-én lesz szintén Bécsben, a Szent Egyed Plébániatemplomban, 11:00-kor. Ezen a napon délután 14:00-kor helyezik örök nyugalomra az Irgalmas Nővérek kolostorának temetőjében.
Budapesten a Budavári Nagyboldogasszony Főplébániatemplomban Varga János, a Pázmáneum jelenlegi rektora mutat be gyászmisét az elhunytért ma este 18:00-kor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...