A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. április 5., kedd

Háttér

Az alábbi három videón XVI. Benedek pápa egyik hétköznapjába tekinthetünk bele. (Az első kettő egybetartozik, a harmadik pedig más képekkel, eseményekkel is szolgál.)
A Szentatya szerdai napjával kezdődik a videó... Korán reggel a pápa szentmisét mutat be magánkápolnájában. Georg Gänswein, a pápa személyi titkára aszisztál neki a szentmisén, ami előtt csendben, imádságban készül. A szentmisén csak a munkatársak vesznek részt. A reggeli után a titkár meghozza az első aktákat a pápa íróasztalához. Ebben az esetben most püspöki kinevezéseket ír alá. XVI. Benedeknek akad aláírnivalója bőven, ám azokat nagy gonddal el is olvassa.
Később betér a kápolnába, hogy kettesben legyen Istennel. A film ezután a vasárnapi Úrangyala imádsággal folytatódik. Ezeket a pápa mindig saját maga írja meg. A titkár jelez neki, amikor mehetnek az ablakhoz... Koncentrál az imádság előtt, majd két lépcsőn az ablakhoz lép. Az áldás után visszaül íróasztalához.
Közben készül az ebéd a konyhában. Minidg akad egy vendég, akit meghív a pápa ebédre, ezúttal egy domonkos szerzetest. A Szentatya előszeretettel fogyasztja az olasz ételeket is, amihez egy pohárka bor is dukál néha... Az étrendben sok a gyümölcs és a zöldség.
Röviddel ezután a kertben folytatódik a program sétával. Ekkor a titkárával megbeszélik a délutáni teendőket. A kedvenc imádságát, a rózsafüzért is elimádkozzák ekkor. Délután találkozik egy-egy bíborossal, akikkel megbeszéli a vezetési feladatokat.
Vacsora előtt vagy után leülnek a TV elé, és megnézik a híreket. Sok esetben a német híradót is. Az éjszaka elején, amikor az utolsó turista is elhagyja a Szent Péter bazilikát és teret, a Svájci gárdisták gondosan ellenőrzik a biztonságot és a zárakat. Lefekvés előtt pedig még mindig akad munkája a pápának: az íróasztal mellett is.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...