A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. március 29., kedd

Az első helyen

Bármennyire is csal a látszat a szellemi és kulturális igények terén, XVI. Benedek pápa legújabb könyve, a Názáreti Jézus II. a kiadók elsőszámú eladott könyve a boltokban. A könyv három hete kapható. 1,2 millió példányban és nyolc nyelven jelent meg eddig. Olaszországban 300.000, Németországban 200.000 és Franciaországban 120.000 példányban kelt el eddig. A pápai könyvek amerikai kiadójának vezetője szerint "egyértelmű: a pápát érdekli az emberek segítése abban, hogy Valakit megismerjenek és szeressenek". New Yorkban a könyv napok óta Bestseller.
A Szentatya Jézusról szóló írásának második kötete a nagyhétről szól: a jeruzsálemi bevonulástól a feltámadásig.
Ravasi bíboros így fogalmaz: "a pápa arra törekszik, hogy a történelmi jellegű elemzés mellett mélyebb, bensőségesebb és teológiailag megalapozottabb magyarázatot adjon Jézus alakjáról."
A Szentatya a könyvben Jacob Neusner amerikai zsidó tudós gondolataiból is merít. Ő azt állítja, hogy Benedek pápa már elért valamit, amit a modern történelemben a Szentírással kapcsolatban még senki. Méltatta a könyvben lévő teológiai és történelmi "együttest", mely a zsidók számára mintegy "enyhületként" jelenik meg.
Az első kötetbe Neusner könyvének gondolatait beépítette a pápa: "Egy rabbi Jézussal beszélget".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...