A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. február 6., vasárnap

Feladat: tanúságot tenni Jézus mellett

XVI. Benedek pápa a mai Úrangyala imádság idején jelezte, hogy imádkozik az egyiptomi békéért. Kifejtette, hogy a Szent Család annak idején Egyiptomba menekült, ahol béke uralkodott.
Az "Élet Napjának" alkalmából reményét fejezte ki, hogy minden kultúra középpontjába az élet kerüljön. A közelgő betegek Világnapja pedig az egészségügyben dolgozók számára üzenet: ne csupán a törékeny testet ápolják, hanem az egész személyt.
A mai evangéliummal kapcsolatban elmondta, hogy Jézus szavai (só és világosság) az igazi tanúságtételre hívnak minket. A tanítványok a világban "új ízek" lesznek. Az örök Bölcsesség pedig minden embert megvilágosít.
A Szent Péter téren összegyűlt német zarándokokat külön köszöntötte: "A mai vasárnap evangéliuma visszatükrözi Jézus hegyi beszédét. Krisztus beszél az emberekhez, ők követik, és a "világ világosságának" nevezi őket. Egy város, ami a hegyre épült, nem lehet rejtett. Szükséges, hogy Jézus Krisztus követése is látható legyen és ne ismerjen visszavonulást tőle. Kérjük az Urat, hogy hű szolgává tegyen minket, akik Jézus szeretetét és igazságát terjesztik a világban. Az Úr erősítsen meg titeket és családjaitokat kegyelmével."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...