A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. február 2., szerda

Az Istennek szentelt élet napja

A mai napon (liturgikus vonatkozása mellett) még egy dologról szólnunk kell: ez a nap világszerte az Istennek szentelt élet napja. Az ünnep rámutat arra, hogy a keresztényeket arról ismerik meg, hogy szeretik Istent és a felebarátjaikat. A II. Vatikáni zsinat megerősítette, hogy lehet élni az evangéliumi tanácsok szerint még a családos embereknek is.
Ma XVI. Benedek pápa 17:30-kor ünnepi vesperást vezet a Szent Péter bazilikában. Együtt imádkoznak vele majd a Rómában élő szerzetes férfiak és nők is. Az ünneplés során a pápa megköszöni az Istennek szentelt élet ajándékát.
Az ünnepet II. János Pál pápa vezette be 1996-ban a Vita consecrata című apostoli buzdításával. Ebben kifejti, hogy az Istennek szentelt élet a Krisztus által adott példában gyökerezik. "Isten ajándéka az Egyháznak a Lélek által."
Az evangéliumi tanácsok - szüzesség, szegénység, engedelmesség - az emberi életnek stabilitást és szilárd alapot adnak. Isten királyságának misztériuma már itt a földön érezhető ezek által, amely majd az örökkévalóságban teljesedik be.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...