A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. február 27., vasárnap

Angelus - az Istenben való bizalom nem fanatizmus

Mai Úrangyala imádságában XVI. Benedek pápa az evangéliumról ezt mondta: "Az Úr azt akarja világossá tenni, hogy az ember nem szolgálhat két úrnak, Istennek és a gazdagságnak. Aki hisz Istenben, annak az ő uralmát és akaratát kell keresnie elsősorban. Ez a fanatizmussal és naivitással ellentétben áll. Az isteni gondviselésben való hit nem mentes a fáradtságos küzdelemtől, de megszabadul a következő napi félelmektől és nem aggódik az anyagi dolgok miatt."
"Jézus megmutatta nekünk, mit jelent két lábbal a földön állni, a mellettünk élők iránt figyelmesnek lenni, ugyanakkor Isten irgalmasságában elmerülni."
Természetesen minden keresztény egyedi útra kap meghívást: egy ferences pap más mint egy családapa. Benedek pápa buzdított egy "egyszerű és józan" életstílusra, amely tiszteletben tartja a teremtést.
Ezután a pápa köszöntötte a megjelent zarándokokat. Köszöntésében kiemelte Máté evangéliumának egyik gondolatát: "Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá!" (Mt 6,33). "Nyitottnak kell lennünk Istenre, ő segít nekünk, és készségessé tesz minket, hogy a szükséget szenvedők mellé álljunk."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...