A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2010. december 26., vasárnap

Angelus

XVI. Benedek pápa a mai "Úr Angyala" imádság előtt beszélt a Szent Péter téren összegyűlt zarándokokhoz. Beszédét az evangéliumi kép felidézésével kezdte: a pásztorok ott találták Betlehemben a Gyermeket, anyját és atyját. Ez a csládot jelenti, ezért ünnepeljük a liturgiában ma a Szent Családot.
Utalt arra, hogy egy családban mindig csodának számít egy gyermek születése. Nem csupán egy reproduktív aktus, hanem jele annak, hogy van Teremtőnk és mennyei Atyánk.
Jézus születésekor nem a kényelem számított, hogy stabil bölcsője legyen, hanem a szeretet. Érezte Mária és József szeretetének gyöngédségét. A gyermekeknek szükségük van az atyai és anyai szeretetre. A Szent Család minden bizonnyal egyedi és megismételhetetlen, de mégis mintaként áll előttünk. Mindig ápolni kell a hitvestársi hűséget és szerelmet, valamint nagy hangsúlyt kell fektetni a gyermek oktatására és nevelésére.
Mindenkit kért a pápa, hogy imában csatlakozzon hozzá, hogy közös imával segítsük azokat, akik elhagyni kényszerülnek otthonukat a háború, intolerancia és az erőszak miatt - miként a Szent Családnak is menekülnie kellett. Végül angolul, németül, franciául, spanyolul, lengyelül és olaszul köszöntötte a zarándokokat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...